Úvod
Jak poznám, že mám v těle zánět
- Objektivní hodnocení zánětu
Důležitost stravování
- Bílkoviny
- Tuky
- Sacharidy
- Vláknina
- Antioxidanty
- Strava na prvním místě
Potravinové alergie, intolerance a zánět
- Co je potravinová alergie?
- Další časté potravinové alergie
- Látky v potravinách, které mohou podporovat zánět
Zdravé střevo
- Střevní bariéra
- Prebiotika
- Probiotika
- Jídlo jako informace
- Zánět, vegani a vegetariáni
Strava podporující zánět
Potraviny proti zánětu
- Ovoce a zelenina
- Bezlepková strava
- Čím sladit
- Obsah
- Zelené potraviny, řasy a výhonky
- Houby
- Protizánětlivé oleje
- Ořechy
- Semena
- Ryby
- Kvalitní maso
- Vývary z kostí či hub
- Vejce
- Luštěniny
- Fermentované potraviny
- Byliny a koření
- Omáčky a dochucovadla
Pitný režim
Cítit se lépe
- Bio potraviny
- Vaření a zánět
- Jezte více protizánětlivých potravin
Vhodné a nevhodné potraviny
Vzorové týdenní jídelníčky
135 originálních receptů proti zánětu
- Předkrmy
- Polévky
- Bezmasá jídla
- Přílohy
- Ryby
- Saláty
- Maso
- Sladká jídla
- Pochutiny
- Nápoje