Úvod

Jak poznám, že mám v těle zánět
  • Objektivní hodnocení zánětu
Důležitost stravování
  • Bílkoviny
  • Tuky
  • Sacharidy
  • Vláknina
  • Antioxidanty
  • Strava na prvním místě
Potravinové alergie, intolerance a zánět
  • Co je potravinová alergie?
  • Další časté potravinové alergie
  • Látky v potravinách, které mohou podporovat zánět
Zdravé střevo
  • Střevní bariéra
  • Prebiotika
  • Probiotika

  • Jídlo jako informace
  • Zánět, vegani a vegetariáni
Strava podporující zánět
Potraviny proti zánětu
  • Ovoce a zelenina
  • Bezlepková strava
  • Čím sladit
  • Obsah
  • Zelené potraviny, řasy a výhonky
  • Houby
  • Protizánětlivé oleje
  • Ořechy
  • Semena
  • Ryby
  • Kvalitní maso
  • Vývary z kostí či hub
  • Vejce
  • Luštěniny
  • Fermentované potraviny
  • Byliny a koření
  • Omáčky a dochucovadla
Pitný režim
Cítit se lépe
  • Bio potraviny
  • Vaření a zánět
  • Jezte více protizánětlivých potravin
Vhodné a nevhodné potraviny

Vzorové týdenní jídelníčky
135 originálních receptů proti zánětu
  • Předkrmy
  • Polévky
  • Bezmasá jídla
  • Přílohy
  • Ryby
  • Saláty
  • Maso
  • Sladká jídla
  • Pochutiny
  • Nápoje
Abecední seznam receptů
Použitá literatura